או: איך צמד מלחיות פשוטות גרם לבלאגן גדול.
בכל פעם שההורים שלי מגיעים לבקר הם מתפלאים שאין אצלנו מלחיה ופלפליה על שולחן האוכל.
יש לנו מלחיה ופלפליה גדולות בארון התבלינים המטבח, וזה עובד מבחינתי!
בביקור האחרון הם החליטו לשדרג לי את איכות החיים (לתפיסתם) ורכשו מלחיה ופלפליה איכותיות, יפות ונוחות לשימוש ומיקמו על שולחן האוכל. בהתחלה זרמתי. גם המלח זרם כמו מים אל הצלחות בארוחת הבוקר, הצהריים והערב.
אחרי שבוע בערך שמתי לב שאני מנקה פחות את שולחן האוכל. עצם זה שהיה עוד משהו להזיז מהשולחן לפני שאני מעבירה סמרטוט עשה את ההבדל. וכשהשולחן לא נקי, אין טעם להעביר שואב מתחתיו, ומה זה כבר משנה שיש איזה צעצוע או שנים על השידה ליד.. וככה, כמו גרביון שנפרם, הסדר והנקיון בבית התרפרפו להם.
המינימליזם, שיטות לארגון הבית וניהול החפצים נכנסו אל חיי לפני 4 שנים, סביב לידתה של ביתי הקטנה. זה התחיל מתופעת ה"קינון" הנפוצה בה מכינים את ה"קן" ל"גוזל" שבדרך סביב זמן הלידה. אצלי התהליך תוגבר בקריאה של שלושה ספרים: The Joy of Less של פרנסיס ג'יי, ושני ספריה של מארי קונדו: "סוד הקסם היפני" ו "שמחה בלב".
שלושת הספרים האלה הייוו את הבסיס למיינדסט המינימליסטי שהתגבש אצלי אז ונוכח עד היום. עם הקריאה הבנתי שלחפצים יש אנרגיה ושסדר וארגון בסביבה החיצונית משפיע על שלווה פנימית, על היצירתיות ועל יכולת הריכוז.
בפוסט הזה אשתף שני רעיונות מספריה של מארי קונדו שישמתי במטבח שלי ושדרגו את חווית הבישול והנוכחות שלי במטבח:
1. משטחים מיועדים לעבודה, לא לאחסון.
2. עדיף מטבח קל לניקוי על פני מטבח קל לשימוש.
"Focus on ease of cleaning, not ease of use"
קונדו מספרת שכשהתבוננה על מטבחים של שפים במסעדות היא הבחינה שהם מעוצבים כך שהטבחים יכולים לנקות אחריהם בקלות תוך כדי הבישול ושבסוף המשמרת כל שנותר זה לנגב את משטחי העבודה, ומציעה "אם אתה רוצה מטבח שתהנה לבשל בו, כוון למטבח קל לניקוי".
חשבו על זה רגע, באיזו תדירות אתם משתמשים במעבד המזון? ולעומת זאת- באיזו תדירות אתם מנקים את השיש?
אצלי היחס הוא 1:28. אני משתמשת במעבד המזון בערך פעם בשבועיים ומנקה את השיש בערך פעמיים ביום.
כשקלטתי את זה, החלטתי להוריד מהשיש את רוב מכשירי החשמל ויצרתי משטח נקי וריק. אחרי שפיניתי מהארונות הרבה דברים מיותרים נוצר מצב שממש קל לשלוף את הטוסטר או את הבלנדר כשאני רוצה להשתמש בהם. בכלל, מאז שהטוסטר מאוחסן לא מול העיניים- אני אוכלת פחות לחם, אבל זה כנראה נושא לפוסט אחר 😉
שמתם לב שהשיש של מטבחים בקטלוגים תמיד ריק? זה לא מקרי. משטח עבודה ריק הוא מזמין ומעורר חשק לבשל.
אז.. איך המשטחים אצלכם?
Commentaires